Mijn boek Mijn Mata Hari ligt vanaf nu in de winkel van het Fries Museum, waar je de tentoonstelling ‘Mata Hari: de mythe en het meisje’ kunt zien, en in de boekwinkels. Het is mooi geworden.

Museumdirecteur Kris Callens kreeg zondag, honderd jaar na haar sterfdag, het eerste exemplaar. Hij vertelde dat het Fries Museum dit boek heeft gekozen als het boek bij de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje. Kijk zelf ook maar, dan zie je dat vormgever Ruurd de Boer er iets geweldigs van heeft gemaakt. Met heel veel foto’s, leuke verhalen, een prachtig boekenoverzicht en twee plattegronden (van Leeuwarden en Parijs) waarop je kunt zien waar Mata Hari woonde en leefde.

Het is niet een gewoon boek over Mata Hari. Ik heb haar als het ware meegesleept naar de tijd van nu door interviews met schrijvers, kunstenaars, verzamelaars, fans en anderen. Ik heb in Parijs, Londen en Rome in haar voetsporen gelopen.

Ik hoop dat je er heel veel plezier aan zult beleven.

En ga vooral naar de tentoonstelling in het Fries Museum, dan beleef je mee hoe het leven van dat Friese meisje was, dat zich ontwikkelde tot de internationale ster Mata Hari. En ook hoe treurig en onterecht het met haar afliep.

Mijn Mata Hari

€ 22,50, Uitgeverij Passage

www.uitegeverijpassage.nl

www.friesmuseum.nl

 

 

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close
Go top